Persoonlijke ontwikkeling

Elk mens beschikt over een specifieke set van kwaliteiten en krachten. Daarom vergt elk coachtraject maatwerk. Vooraf bepalen wij samen jouw persoonlijke vraag en ontwikkeldoel. 

Het begint met zelfkennis en onderzoek. Hoe zet ik mijn eigen persoonlijkheid optimaal in om de gewenste groei de bereiken?  MBTI is hierbij een uitstekende methodiek, om op basis van psychologische inzichten de persoonlijke effectiviteit te verhogen.

De verkregen inzichten combineer ik met een praktijkgerichte aanpak. Dus concrete casussen bij de kop pakken en vervolgens de beste aanvliegroute bepalen. De strategie van de organisatie, menselijke aspecten, de dynamiek van een team, het omliggende krachtenveld, routines die in de weg zitten, kansen en mogelijkheden ontdekken. En in deze tijden van permanente verandering zijn natuurlijk vraagstukken als duurzame inzetbaarheid en het zetten van loopbaanstappen hoog op de prioriteitenlijst. De gespreksonderwerpen zijn dus net zo divers als de vragen die mijn cliënten bezighouden.

Hier een aantal voorbeelden uit mijn praktijk

Als directeur ben ik niet tevreden met de cultuur in mijn bedrijf. Hoe kan ik mijn leiderschap inzetten om de gewenste beweging op gang te krijgen?

Ik heb sinds een aantal maanden mijn eerste leidinggevende functie en zie mij met een aantal vragen geconfronteerd, die ik zelf niet zo goed op kan lossen. Ik zou graag met iemand willen sparren.

Ik werk in een organisatie die constant aan het reorganiseren is. Hoe vind ik hier mijn weg in? Wat kan ik doen om duurzaam inzetbaar te blijven? Of ga ik een hele andere stap zetten en zo ja, hoe dan?

Er zijn nieuwe verantwoordelijkheden aan mijn takenpakket toegevoegd. Een mooie uitdaging en ik ben er blij mee. Maar hoe creëer ik ruimte zodat ik niet te veel hooi op mijn vork neem?

Herken jij je in een van deze vragen of heb jij een andere uitdaging? Mijn manier van praktijkgericht, persoonlijk en vooruitdenkend coachen leidt tot concrete resultaten, geeft energie en laat jou stralen. Wil je meer weten over mijn aanpak en of deze voor jou geschikt is? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.