Loopbaancoaching

 

Elk mens beschikt over een specifieke set van kwaliteiten en krachten. Daarom vergt elk coachtraject maatwerk. Vooraf bepalen wij samen jouw persoonlijke vraag en ontwikkeldoel. 

Het begint met zelfkennis en onderzoek. Hoe zet ik mijn eigen persoonlijkheid optimaal in om de gewenste groei de bereiken?  MBTI is hierbij een uitstekende methodiek, om op basis van psychologische inzichten de persoonlijke effectiviteit te verhogen. Ook werk ik graag met de drijfverenanalyse van DISC. De oorsprong van je talenten, kwaliteiten, waarden en overtuigingen worden snel zichtbaar. 

De verkregen inzichten combineer ik met een praktijkgerichte aanpak. Dus concrete casussen bij de kop pakken en vervolgens de beste aanvliegroute bepalen. De strategie van de organisatie, menselijke aspecten, de dynamiek van een team, het omliggende krachtenveld, routines die in de weg zitten, kansen en mogelijkheden ontdekken. En natuurlijk pakken wij als nodig ook vraagstukken uit jouw privéleven op. Immers zijn de mens op het werk en de mens thuis vaak precies dezelfde, toch?

 

Hier een aantal voorbeelden uit mijn praktijk

Ik werk in een organisatie die constant aan het reorganiseren is. Hoe vind ik hier mijn weg in? Wat kan ik doen om duurzaam inzetbaar te blijven?

 Ik werk sinds een aantal jaren als specialist maar wil graag van loopbaan veranderen. Wat zou bij mij passen? Hoe ga ik op zoek naar kansen voor mezelf en realiseer ik deze?

Er zijn nieuwe verantwoordelijkheden aan mijn takenpakket toegevoegd. Een mooie uitdaging en ik ben er blij mee. Maar hoe creëer ik ruimte zodat ik niet te veel hooi op mijn vork neem?

Ik werk in een organisatie die constant aan het reorganiseren is. Hoe vind ik hier mijn weg in? Wat kan ik doen om duurzaam inzetbaar te blijven?

Ik heb sinds een aantal maanden mijn eerste leidinggevende functie en zie mij met een aantal vragen geconfronteerd, die ik zelf niet zo goed op kan lossen. Ik zou graag met iemand willen sparren.

Herken jij je in een van deze vragen of heb jij een andere uitdaging? Mijn manier van praktijkgericht, persoonlijk en vooruitdenkend coachen leidt tot concrete resultaten, geeft energie en laat jou stralen. En natuurlijk beschik ik over de relevante opleidingen en ben ik Register Loopbaanprofessional.