Teamontwikkeling

Bevlogen teams die nauw betrokken zijn bij hun organisatie. Die bezield zijn door de visie en de strategie van hun werkgever en hun individuele bevlogenheid omzetten in optimale samenwerking ten behoeve van uitmuntende resultaten. Welke leidinggevende droomt hier niet van?

En toch is de realiteit vaak anders. Onzekerheid en weerstand voeren de boventoon. Het doorvoeren van veranderingen strandt, optimalisatie blijft slechts een wens:

Door de aanstaande reorganisatie heerst er veel ontrust en onzekerheid in mijn team. Het werkplezier is duidelijk minder geworden en dat zie ik ook aan de resultaten.

Mijn team werkt al lang samen en toch heb ik de indruk, dat zij elkaars kwaliteiten niet echt goed kennen. Hierdoor halen wij niet het beste uit de samenwerking.

Na invoering van een nieuwe structuur is ook mijn team nieuw samengesteld. Ik wil graag energiek met hun van start gaan zodat zij meteen gaan sprankelen. 

Tijd voor actie. Mijn aanpak is zo individueel als elk team. Een grondige analyse en afstemming met mijn opdrachtgevers over het beoogde resultaat zijn de basis voor een gefaseerde aanpak. Werken aan echt onderling vertrouwen, de bereidheid constructieve conflicten aan te gaan, commitment en resultaatgerichtheid zijn thema’s. Maar ook inzicht in de onderlinge verscheidenheid en hoe die de samenwerking kan versterken komt waar nodig aan de orde. Zo bouwen wij samen aan een sprankelend topteam.

De omvang van een team en de afgesproken tijdslijnen kunnen het noodzakelijk maken samen met een andere trainer de teamontwikkeling aan te gaan. Hiervoor beschik over een netwerk van bevlogen collega’s.