Talentontwikkeling

Talentontwikkeling kent twee invalshoeken. Als werkgever heb je belang bij het behouden en ontwikkelen van jouw talentvolle mensen. Zij zijn immers degene die impuls geven aan vernieuwing, een voorbeeld voor collega’s zijn en zorgen voor een positieve impact. En talent is schaars. Dus doe jij er alles aan om talent te behouden, toch? Je hebt alleen geen tijd om je op talentmanagement te concentreren, de dagelijkse business vraagt al jouw aandacht. 

Als medewerkerheb je al vaker te horen gekregen dat je met kop en schouders erboven uitsteekt. Je bent als talent geïdentificeerd, jij hebt potentie en jij bent ambitieus. Maar wat doe je als jouw werkgever niet het juiste ontwikkelaanbod in huis heeft en jouw leidinggevende geen tijd heeft om jou te coachen?

Voor beide uitdagingen ben ik de juiste gesprekspartner. Ik beschik over langjarige ervaring in het coachen van talenten en heb structuur gegeven aan talentmanagement in het bedrijfsleven.

Mijn begeleiding van talenten is maatwerk. Zelfinzicht, reflectie en concrete ontwikkeldoelen horen hier net zo bij als het verhogen van de persoonlijke effectiviteit. Zichtbaarheid, het opbouwen van een netwerk, onderzoek naar de “next step” zijn belangrijke tools voor jouw loopbaan. Door mijn begeleiding beschik je over jouw eigen persoonlijke kompas en weet jij, hoe je jouw individuele kwaliteiten optimaal in kunt zetten.

Organisaties help ik graag in het ontwikkelen van een gestructureerde aanpak van talentmanagement. Hierbij pas ik de 3xD-methodiek toe:

  • Define  = welke potentie heeft de organisatie nodig om haar strategische doelen te bereiken en vernieuwende duurzame resultaten neer te zetten?
  • Discover = waar in de organisatie zijn de talenten die over deze potentie beschikken? Of moeten zij aangetrokken worden?
  • Develop  = wat is nodig om de talenten door te ontwikkelen en aan de organisatie te binden.

Graag vertel ik in een persoonlijk gesprek meer hierover. 

Een belangrijke doelgroep voor de toekomst van het bedrijfsleven zijn de millennials. Hiervoor heb ik een uniek, hoogwaardig en intensief persoonlijk ontwikkelprogramma voor deze doelgroep ontworpen. Ik faciliteer zowel individuele ontwikkeltrajecten alsook een volledig leerjaar in groepsverband. Het resultaat: bewuste, krachtige en wendbare millennials in succesvolle organisaties!