Wat maakt jou de leider?

Leiderschap
Jouw kwaliteiten

Jij hebt een belangrijk set aan kwaliteiten, dat staat buiten kijf. Daarom ben je ook benoemd in een leidinggevende rol. Een groot aantal van deze kwaliteiten kun je benoemen. Maar hoe kun je deze nog beter inzetten?  En van welke kwaliteiten ben je je nog niet bewust? Welke verborgen talenten wachten erop op helemaal tot hun recht te komen? 

Effectief leidinggeven begint met goed naar jezelf kijken. Naar het gedrag dat je laat zien, wanneer dat effectief is en wanneer je beter anders kunt handelen. Daarvoor is de blik onder de waterlijn nodig. Nu hoor ik je denken “onder de waterlijn”? Klopt, mensen zijn net ijsbergen. Je laat een stuk van jezelf zien maar onder de waterlijn wordt het pas echt interessant. Want – welke normen en waarden hanteer je? Welke overtuigingen motiveren je of staan je ook soms in de weg? Wat drijft je en geeft je energie? Door deze elementen onder de waterlijn in kaart te brengen krijg je belangrijke inzichten wat jouw handelen echt bepaald en jouw stijl van leidinggeven beïnvloed. 

Ons onderbewustzijn speelt een belangrijke rol bij elke besluitvorming en elke handeling. Jezelf beter kennen stelt je in staat om bewuster te handelen, patronen te doorbreken, dingen anders aan te pakken en andere beslissingen te nemen. Je zult verbaasd zijn over de resultaten die je hiermee bereikt. Een mooi bijkomend effect van jouw zelfonderzoek: je kijkt ook anders naar je teamcollega’s. Je ziet niet alleen hun gedrag boven de waterlijn maar kunt ook elementen van hun ijsberg herkennen en erop inspelen. Dat maakt de samenwerking zoveel leuker en effectiever!

En wil je weten hoe jouw collega’s tegen jou aankijken? Wat waarderen zij aan je? En waar zouden ze graag meer van willen zien? Een ontwikkelscan kan veel inzicht verschaffen hoe anderen naar je kijken. Deze feedback is mooi, geeft waardering en helpt je, jouw leiderschapskwaliteiten gericht te versterken. 

Jij bent het materiaal waarmee je leidinggeeft. Haal er het beste uit!

Toolbox
Jouw tools

Luisteren, aandacht hebben voor je collega’s, voor een veilige werkomgeving zorgen en vertrouwen in jouw team stellen. Hiermee zorg je voor een warme sfeer en schep je de basis voor goede samenwerking. Jouw team in beweging krijgen is de volgende stap. Richting geven, duidelijke doelen stellen, successen halen en deze gezamenlijk vieren. Nu heb je de ingrediënten voor succesvolle en bevlogen teams. 

Maar hoe ziet dat praktisch uit? Hoe fijn is het als je een tool-box ter beschikking hebt, die je helpt om richting te geven en doelen te stellen. Richting bepalen – waar wil je heen met jouw team? Hoe is de huidige situatie? Welke stappen zijn nodig om van A naar B te komen? Hoe maak je deze stappen haalbaar? Hoe werk je met de cyclus Plan-Doe-Check-Act? 

Wat doe je als het tegenzit? Hoe stuur je bij? Hoe coach jij jouw collega’s om hen vooruit te helpen? Allemaal onderzoeksvragen die je helpen jouw team in beweging te krijgen en samen successen te halen. 

Jouw team aansturen in een tijd van verandering komt er vaak ook nog bij kijken. Veel organisaties zijn in beweging, groeien en/of reorganiseren. Dat veroorzaakt de nodige onrust en stelt jou als leidinggevende voor nog meer uitdagingen. Het omgaan met veranderingen is voor iedereen verschillend. Waar de één veranderingen leuk vindt en het liefst meteen van start wil, aarzelt de ander en wordt onzeker of bang. Voor jou als leider een mooie uitdaging om op deze verschillen in te spelen. Een coalitie bouwen die de stuwende kracht is in het veranderproces, weten hoe je met verschillende persoonlijkheden communiceert over verandering, richting en doel voor ogen houden en blijven nastreven – ook al dreigt alles om je heen chaotisch te worden. 

Meten, knopen doorhakken, aan de juiste knoppen draaien, aanscherpen, raadjes sneller laten draaien – hiervoor heb je gereedschap nodig. Zullen wij samen aan het vullen van jouw tool-box werken?

Define

Van zichtbare competenties naar zicht op jouw potentie.

Discover

Ontdek jouw context en welke factoren jou en jouw team beïnvloeden.

Develop

Bepaal richting en doelen en inspireer jouw team tot groei.

feel the excitement

Ontdek je eigen leiderschap!

share the passion

Wat Klanten Zeggen

Hele goede en professionele
coaching en begeleiding

Ik vond het een zeer interessante ervaring waar ik veel aan heb gehad. Het belicht ook andere dingen waar ik zelf in eerste instantie niet aan gedacht had.

Gerben, Amsterdam
Enorm fijne coaching

Na eerdere (korte) ervaring met een andere coach, ben ik blij dat ik in contact ben gekomen en in zee ben gegaan met Heike. In de coronatijd is het ons toch goed gelukt om samen (online) af te spreken. Ze was altijd op tijd en kwam afspraken goed na. Ik heb de gesprekken als erg nuttig ervaren en het leverde mij telkens stof tot nadenken op. Ze nam goed de tijd, is niet zweverig en luisterde vooral naar mijn verhaal in plaats van vooral haar eigen verhaal te vertellen.

Birgit, Zeist
Prettige gesprekken

Ik heb prettige gesprekken gehad met Heike die mij door de juiste vragen te stellen en ook vanuit een ander perspectief te kijken, antwoorden heeft (laten) geven op de vragen die ik had.

Sandra, Utrecht