Ontdek jouw leiderschap

En dan is het moment er. Je wordt benoemd in jouw eerste leidinggevende rol en gaat enthousiast van start. Je hebt jouw eigen leidinggevende geobserveerd en besloten, welke voorbeelden je wilt volgen en welke niet. Misschien heb je met andere leidinggevende gesprekken gevoerd over het vak, je hebt boeken gelezen, podcasts geluisterd en voelt je goed geëquipeerd. En hopelijk neem je ook deel aan een leiderschapsprogramma. Want daar kun je in een veilige omgeving uitproberen, technieken leren en het materiaal ontdekken waarmee je leiding geeft: jezelf. 

Mijn collega Belinda Buskermolen en ik hebben het programma ‘Effectief leiderschap’ ontwikkeld. Als ervaren leidinggevenden weten wij hoe het is om ‘met de poten in de klei te staan’. Deze ervaring gecombineerd met onze coaching- en trainingsvaardigheden maakt dat wij een groep op een actieve manier laten groeien in hun leiderschap. Ons programma ‘Effectief leidinggeven’ is gericht op operationeel leidinggevenden. De rol waarbij op tactisch niveau sturen, medewerkers coachen en in hun kracht zetten én vaak ook meewerkende taken samen komen.

Ik heb al veel verschillende dingen gedaan, maar dit maakt echt het verschil. Ik zou willen dat ik dit programma aan het begin van mijn loopbaan als teamleider had kunnen doen.

Deze quote is een van de terugkoppelingen die wij van deelnemers gehad hebben. Hoe mooi zou het zijn als je dus goed voorbereid aan je rol kunt beginnen. 

Trainingsprogramma

In het programma wordt training (4 trainingsdagen) ter verbreding van vakkennis en verbetering van vaardigheden gecombineerd met persoonlijke één-op-één coaching (5 coachsessies van 1,5 uur) op persoonlijke ontwikkelvraagstukken. De training is praktisch en wisselt theorie af met doen. Tussen de trainings- en coachingsmomenten gaan de deelnemers actief met het geleerde aan de slag en reflecteren  zij met verwerkings- en voorbereidingsopdrachten.

Het programma wordt in-company gegeven aan een groep van minimaal 8 deelnemers. Met een intakegesprek met manager, deelnemer en coach wordt ingezoomd op het persoonlijke ontwikkelvraagstuk. Deze staat dan ook centraal in de coachgesprekken.

Leave A Comment